Online Masters is een gratis lesprogramma dat kinderen ondersteunt bij het leren vaardig, veilig, bewust online te gaan. De lessen worden op scholen gegeven en een aantal ervan wordt afgesloten met een thuisopdracht. Hiermee helpen we graag ouders/verzorgers om met hun kind in gesprek te gaan over hun online leven.

Ook thuis kan je met Online Masters @Home aan de slag. Ben jij op zoek naar informatie en tips over digitale geletterdheid en mediaopvoeding? Met onze video’s lichten we steeds een thema uit de digitale wereld toe. Bekijk hieronder de eerste twee video’s en ben weer helemaal op de hoogte van wat er speelt.

Game-expert Koen Schobbers vertelt je in deze video over gaming en de taal die daar gebruikt wordt.
Wat speelt er op TikTok en hoe maak je afspraken over privacy en schermtijd? Bekijk deze video en raak geïnspireerd.

Mediamatties

Om je ook zonder thuisopdracht te helpen in gesprek te gaan met je kind(eren) over online zijn, sociale media en internet is Mediamatties ontwikkeld. In 20 minuten krijg je via allerlei creatieve vragen inzicht in elkaars mediagebruik. Een goed gesprek kan inzicht geven in elkaars belevingswereld en ervoor zorgen dat er minder discussie ontstaat over schermtijd en bijbehorende afspraken.

Klik hier om het Mediamatties-spel te starten.

Online Masters

  • Draagt bij aan de digitale geletterdheid van de leerling en sluit aan bij de door curriculum.nu vastgestelde domeinen: ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Computational Thinking en Informatievaardigheden.
  • Is ontwikkeld door VodafoneZiggo met medewerking van ECP/veiliginternetten en Netwerk Mediawijsheid.
  • Is samengesteld met behulp van experts (de ‘Masters’) uit de praktijk: van professoren tot social media experts.
  • Is gefinancierd door de Vodafone Nederland Foundation.

Bekijk hier een korte impressie van het complete lesprogramma.